ÇAYBAĞI İLKOKULU
Çaybağı Köyü SARAY/VAN

VİZYON

" Öğrenmeyi en büyük ihtiyaç hisseden , bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen , araştırmacı ve orijinal buluşlar üretebilen, Atatürkçü düşünceyi benimsemiş , özgüveni yüksek , ülkesinin ve dünyanın geleceğinin kendi sorumluluğu olduğunun bilincinde olan ideal nesli yetiştirmek için kalite ilkelerine bağlı, çalışanlarına önem veren çağdaş bir okul olmak"

MİSYON

Öğretim Şekli :Tam gün eğitim yapılmaktadır.

Tam gün eğitim yapılmaktadır.

Soba ile ısınılmaktadır.

İlçeye olan uzaklık 17 km´dir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Köyümüz Saray ilçesine bağlıdır. Baltepe adı verilen tepenin kuzey yamacında olup, ilçenin en büyük köylerinden biridir. Adını içinden geçen küçük bir çaydan almıştır. Köyün kenarında İran’a kadar uzayıp giden Kötür çayı gelmektedir. Çaybağı Köyü 110 hanesi ve 900’e varan nüfusuyla en büyük köylerden biridir. Doğum oranı fazla olup iş imkânlarının az olması nedeniyle dış illere sürekli olarak göç vermektedir.

VAN OKUYOR PROJESİ gerçekleştirilmektedir.

Diğer Hususlar

Okulumuz köy merkezinde olup 5 derslik, 6 öğretmen ve 63 öğrenci ile tam gün eğitim vermektedir. Öğrencilerin bir kısmı (mezradan gelenler) servis ile gelirken, bir kısmı da yürüyerek okula gelmektedir. Öğretmenler ise Saray ilçe merkezinden öğretmen servisi ve ile okula gidiş geliş yapmaktadır.